Geplaatst op

Lions Jaarconcert 2023: € 8.000 voor Stichting Long COVID

Geef Long COVID-patiënten hun leven terug!

De opbrengst van het 34e Lions Jaarconcert in 2023 voor Stichting Long COVID bedroeg maar liefst € 8.000,-.

Deze stichting haalt zoveel mogelijk geld op voor biomedisch onderzoek naar de oorzaken en de behandeling van Long Covid. Dit initiatief is genomen omdat er vanuit het ministerie geen middelen ter beschikking worden gesteld. Hierop bevraagd verwijst minister Kuipers naar het buitenland waar wel dergelijke onderzoeken lopen en hoopt hij dat die kennis wordt gedeeld. De initiatief nemende artsen van de Stichting concludeerden dat er geen georganiseerde aanpak is om initiatieven die al lopen in Nederland met elkaar te verbinden en middelen ter beschikking te stellen voor biomedisch onderzoek.

Met een sprankelend optreden van Café des Chansons werden Brel, Barbara, Aznavour en vele anderen in een prachtige kamermuzieksetting herontdekt.

Charlotte Haesen en vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest brachten ons een schitterend repertoire van de mooiste Franse klassiekers ten gehore, waarbij gerenommeerde arrangeurs als Paul Prenen en Wijnand van Klaveren betrokken waren.

Deze mooie opbrengst is te danken aan de sponsors die een advertentie in het programmaboekje plaatsten en natuurlijk aan de enthousiaste bezoekers!