Geplaatst op

Lions Jaarconcert 2022 voor Magic Care levert €7.500 op

Het Lions Jaarconcert 2022 bracht met het daverende optreden van het Peter Beets Quintet en Izaline Calister maar liefst €7.500 op voor Stichting Magic Care.

Magic Care

De Stichting Magic Care bestaat uit een groep van 50 goochelaars. Het doel van Magic Care is kinderen, die door ziekte, handicap of door een vervelende thuissituatie in de problemen zijn gekomen te ondersteunen. Voor het kind is het aanleren van een goocheltruc het doel. Voor Magic Care is het goochelen een middel om te werken aan de verbetering van de motorische- en/of de sociaal/emotionele ontwikkeling van de kinderen. Lionsclub Voorburg ondersteunt dit doel van harte.

Peter Beets quintet & Izaline Calister

Peter Beets Quintet

Gershwin Celebration: Beets brengt Gershwin haarscherp in beeld

Peter Beets behoeft eigenlijk nauwelijks introductie. Deze pianovirtuoos en entertainer heeft wereldwijd inmiddels alle grote jazz-podia beklommen en met vele jazz legendes gespeeld. Hij staat garant voor een top avond!

De krachtige muziek van Gershwin raakt meer dan tachtig jaar na zijn dood nog steeds de gevoelige snaar. In de originele aanpak van het Peter Beets quintet komt de oerkracht van zijn muziek op een nieuwe manier haarscherp in beeld. Natuurlijk komen delen uit Porgy and Bess aan bod, afgewisseld met songs uit musicals.

Ook Rhapsody in Blue wordt letterlijk en figuurlijk nieuw leven ingeblazen. We garanderen je een caleidoscopische muzikale ervaring waarin alle facetten van muziek maken en muziek beleven worden benut.

Foto: Hester Doove

Izaline Calister – van verstilde emotie via rijke melancholische romantiek naar onstuimige overvloed en blijdschap – wereldster Izaline Calister voelt zich als een vis in het water tijdens dit swingende muziekspektakel. Haar stem en interpretaties krijgen de perfecte voedingsbodem onder begeleiding van het Peter Beets quintet met naast Peter Beets op vleugel, Ian Cleaver trompet, Floriaan Wempe saxofoons, Steven Zwanink contrabas en Tim Hennekes drums.